Lotul național de senioare al României va desfășura o acțiune de pregătire centralizată la București în perioada 23 noiembrie – 1 decembrie. Urmată de Campionatul Mondial din Spania, în perioada 1-19 decembrie.

21 de jucătoare a convocat selecționerul Adi Vasile, cinci dintre ele fiind legitimate la CS Minaur Baia Mare. Este vorba despre Ana Maria Tănasie, Anca Polocoșer, Cristina Laslo, Andreea Popa și Oana Borș. Dacă vor prinde lotul pentru Spania, acesta va reprezenta debutul la Mondial pentru Oana Borș și Andreea Popa. Ana Maria Tănasie a fost prezentă Mondialul din 2015 (Danemarca), unde România a cucerit medaliile de bronz. Cristina Laslo a participat la ediția din 2017, din Germania, o ediție terminată de România pe locul 10. Anca Polocoșer a participat și la Mondialul din 2019, din Japonia, unde ”tricolorele” s-au clasat pe 12.

România are patru medalii mondiale cucerite: una de aur (1962), două de argint (1973 și 2005) și una de bronz (2015).

Va fi a 25-a ediție a Campionatului Mondial de handbal, prima cu 32 de echipe la start. Va avea loc în Spania, meciurile fiind găzduite de Castelló, Granollers, Llíria și Torrevieja.

Lotul convocat de Adi Vasile, aici.

Sursă foto deschidere: IHF. Sursă foto jucătoare: CS Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.