România participă, în perioada 1-19 decembrie, la Campionatul Mondial de handbal feminin. Din lotul ”tricolor” fac parte și patru jucătoare de la CS Minaur Baia Mare.

Începe Campionatul Mondial de handbal feminin. Ediția 25 a turneului organizat Federația Internațională de Handbal. România face parte din Grupa C, alături de Norvegia, Iran și Kazahstan. Patru jucătoare de la CS Minaur fac parte din lotul României: Cristina Laslo, Anca Polocoșer, Oana Borș și Ana Maria Tănasie.

 

Oana Borș este mezina reprezentativei. A împlinit 18 ani în 27 noiembrie. Turneul final din Spania va reprezenta pentru ea debutul la Mondial. Ana Maria Tănasie a fost prezentă Mondialul din 2015 (Danemarca), unde România a cucerit medaliile de bronz. Cristina Laslo a participat la ediția din 2017, din Germania, o ediție terminată de România pe locul 10. Anca Polocoșer a participat și la Mondialul din 2019, din Japonia, unde ”tricolorele” s-au clasat pe 12.

Alte două sportive legitimate la clubul băimărean este posibil să ajungă în Spania la turneul final: Asuka Fujita (Japonia) și Amra Pandzic (Slovenia), după cum informează site-ul oficial al CS Minaur.

Lotul României pentru Campionatul Mondial 2021

Portari: Yulyia Dumanska (Podravka), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea), Diana Cristina Ciucă (Rapid București)
Extreme stânga: Ana Maria Tănasie (CS Minaur Baia Mare), Elena Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București)
Interi stânga: Anca Georgiana Polocoșer (CS Minaur Baia Mare), Bianca Maria Bazaliu (Podravka), Bianca Elena Harabagiu (Gloria Buzău)
Centri: Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Diana Andreea Rotaru (SCM Craiova), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)
Inter dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău)
Extreme dreapta: Oana Doina Borș (CS Minaur Baia Mare), Laura Moisă (Gloria Bistrița)
Pivoți: Alexandra Georgiana Subțirică (SCM Gloria Buzau), Crina Elena Pintea (Gyori Audi ETO KC), Lorena Gabriela Ostase (CSM Slatina)
Antrenori: Adrian Vasile (principal), Bent Dahl (secund), Ildiko Kerekes Barbu (cu portarii)

”Tricolorele” vor evolua în Castelló de la Plana. România va juca primul meci vineri, 3 decembrie, cu Iran (ora 18.00). Urmează meciul cu Kazahstan, duminică, 5 decembrie (18.00) și cel cu Norvegia (marți, 7 decembrie, 20.30).

Componența grupelor

A: Franța, Muntenegru, Angola, Slovenia
B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia
C: Norvegia, România, Kazahstan, Iran
D: Olanda, Suedia, Porto Rico, Uzbekistan
E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia
F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo
G: Croația, Japonia, Brazilia, Paraguay
H: Spania, Austria, Argentina, China

Primele trei clasate din fiecare grupă merg în grupele principale. Se vor forma patru grupe principale a câte șase echipe. Fiecare echipă merge în grupele principale cu rezultatele directe din prima fază. Primele două clasate din faza a doua vor juca sferturile de finală.

România a participat la toate turneele finale și a cucerit patru medalii mondiale: una de aur (1962), două de argint (1973 și 2005) și una de bronz (2015). La ediția precedentă (2019, Japonia) a ocupat locul 12.

Sursă informații: CS Minaur Baia Mare. Sursă foto: IHF (deschidere), CS Minaur Baia Mare (jucătoare).

CITEȘTE ȘI:
Handbal | Cinci jucătoare de la CS Minaur Baia Mare, convocate de Adi Vasile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.