Selecționerul Adrian Vasile a anunțat lotul național de senioare convocat pentru perioada de pregătire centralizată din 14-18 martie, de la București și turneul preolimpic din 18-21 martie. Pe listă, patru jucătoare de la CS Minaur Baia Mare.

”Cred că plusul unei echipe vor fi întotdeauna unitatea de grup, dorința de victorie, responsabilitatea rezultatelor și a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experiență și jucătoare tinere care sunt obișnuite cu competiția la nivel internațional și cu tot ce presupune stresul competiției la nivel înalt”, a declarat Adrian Vasile pentru site-ul Federației Române de Handbal, selecționerul anunțând azi lotul convocat pentru turneul preolimpic.

Pe lista lui Adrian Vasile, patru componente ale CS Minaur Baia Mare: Anca Polocoșer, Cristina Laslo, Andreea Popa și Sonia Seraficeanu.

LOTUL ROMÂNIEI: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica – Croaţia), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) – portari; Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Minaur Baia Mare) – extreme dreapta; Laura Popa (Rapid Bucureşti) – interi dreapta; Eliza Buceschi (Rapid București), Cristina Laslo (CS Minaur Baia Mare), Andreea Popa (CS Minaur Baia Mare), Laura Pristaviţă (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) – centri; Anca Polocoşer (CS Minaur Baia Mare), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti) – interi stânga; Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău) – extreme stânga; Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina) – pivoţi.

”Atât eu, cât și staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experiență și cu foame de rezultate foarte mare, care să conștientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic și a șansei de a merge la Tokyo. Aș spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut”, a explicat selecționerul.

În cadrul grupei a treia a turneului preolimpic de la Podgorica, România va juca împotriva Norvegiei (20 martie) și Muntenegrului (21 martie).

Sursă informații: Federația Română de Handbal. Sursă foto: Federația Română de Handbal și CS Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.