La Jaén, Spania, a avut loc aseară tragerea la sorți pentru cele două grupe ale turneului final al Campionatului European de futsal U19. O competiție care va avea loc în perioada 3-10 septembrie 2022 și la care vor participa cele mai bune opt echipe din futsalul european, printre care și naționala României. ”Tricolorii” au fost repartizați în grupa A, alături de Spania, țara gazdă, Ucraina și Croația. Spania este deținătoarea trofeului și favorita turneului, în vreme ce Croația e vicecampioană europeană. În cealaltă grupă vor juca Polonia, Franța, Italia și Portugalia.

Meciurile din grupe se vor disputa în zilele de 4, 5 și 7 septembrie, la „Olivo Arena” din Jaén. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinalele UEFA Under-19 Futsal Championship. Semifinalele se vor juca pe 8 septembrie, iar finala două zile mai târziu.

Spania este marea favorită a turneului final. Și nu doar pentru că e gazdă. Naționala Spaniei este cea care a câștigat în 2019 prima ediție a UEFA Under-19 Futsal Championship, 6-1 în finală cu naționala Croației. Interesant este, că în urmă cu trei ani, în Letonia, Spania a fost în grupă cu Ucraina și Croația, adversare și acum! Locul Olandei de atunci a fost luat de România.

Sursă informații și foto: FRF

CITEȘTE ȘI: FRF i-a spus pa lui Lobi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.