Liga 3 nu se mai reia, nimeni nu retrogradează. Se vor disputa meciuri de baraj pentru promovarea în Liga 2, în seriile cu distanță mai mică de 3 puncte între primele două clasate. Se vor organiza mini-grupe de baraj pentru promovarea în Liga 3. Echipele din Maramureș sunt invitate să aleagă varianta de încheiere a sezonului.

Nimeni nu retrogradează

”Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ținând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu dețin resursele materiale, umane și financiare pentru a îndeplini condițiile menționate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății și considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal (FRF) a validat propunerea Departamentului Competiții FRF, avizată de Administrația FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliați”, informează FRF.

Prin hotărârea Comitetului de Urgență FRF din 11 mai 2020, campionatul Ligii 3 nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020. În această situație, sezonul de Liga 3 ediția 2019/2020 este înghețat și nicio echipă nu retrogradează.

Cum se promovează în Liga 2

În Liga 2 ediția 2020/2021 promovează echipele clasate pe prima poziție în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manșă între locul 1 și locul 2 din fiecare serie, dacă diferența între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte.

Baraj între Recea și Baia Mare

În această situație se află și reprezentantele județului Maramureș la acest nivel: ACS Fotbal Comuna Recea are 35 de puncte și ocupă locul 1 în clasamentul Seriei 5, urmată fiind – la două puncte distanță – de CS Minaur Baia Mare. ”Datele de disputare a jocurilor de baraj pentru promovarea din Liga 3 în Liga 2 vor fi anunțate ulterior”, precizează FRF.

Cum se promovează din Liga 4

Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câștigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele județelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă. Data limită pentru comunicarea către FRF a reprezentantei fiecărui județ în parte/a municipiului București la barajul de promovare în Liga 3 va fi stabilită și comunicată în timp util.

Cine e campioana Maramureșului

Într-un comunicat al Asociației Județene de Fotbal Maramureș (AJFMM), membrii afiliați care sunt înscriși în acest sezon în Liga 4 sunt invitați să comunice până în 29 mai ce variantă aleg pentru continuarea sezonului. Zoltan Szekely – președinte AJFMM – a oferit trei posibile scenarii pentru desemnarea campioanei Maramureșului: un turneu Play Off la care să participe opt echipe (primele patru din fiecare serie), un turneu Final Four la care să participe patru echipe (primele două din fiecare serie) și, în fine, o finală între ocupantele locurilor 1 din cele două serii. CSM Sighetu Marmației este pe locul 1 în Nord, în timp ce Progresul Șomcuta Mare conduce seria Sud.

FRF, cu ochii pe campionatele județene

FRF a anunțat că ”va analiza modalitatea de desemnare a fiecărei reprezentante a județelor / municipiului București, urmând a refuza participarea la barajul de promovare în Liga 3 a echipelor care nu au fost desemnate printr-o procedură transparentă, nediscriminatorie și în care principiul meritului sportiv să primeze”.

Tragere la sorți pentru mini-grupele de baraj

Tragerea la sorți pentru stabilirea mini-grupelor aferente barajului pentru promovarea în Liga 3 va fi efectuată la o dată ulterioară cu mențiunea că se păstrează împărțirea pe zone geografice deja comunicată de FRF pentru organizarea barajului anterior menționat. ”Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național”, se mai arată în comunicatul FRF.

Sursă informații: FRF și AJFMM. Sursă foto: pixabay.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.