În urma primelor două etape din ediția 2021/2022 a Turneului Speranțelor, doi jucători din Maramureș au fost selectați pentru finala pe regiune. Aceasta va avea loc în 12 mai, în Arad.

Opt maramureșeni în etapa 2 din Turneul Speranțelor

Pe Stadionul Olimpia din Satu Mare a avut loc o nouă etapă din Turneul Speranțelor. Selecționata județelor Satu Mare și Maramureș a întâlnit-o pe cea a județelor Sălaj și Bihor. Opt jucători de la echipe din Maramureș au ajuns în această fază. Este vorba despre Marc Andreica, David Marchiș și David Zoicaș de la ACS Sporting Maramureș; Eduard Pojoga, Roland Rojnyai și Luca Tivadar de la AFC Viitorul Sighetu Marmației; Matei Bogdan de la CS Minaur Baia Mare și Sebastian Avram de la ACS Gloria Tăuții Măgherăuș.

Finala pe regiune se joacă în 12 mai

În urma jocului din Satu Mare, cei patru referenți zonali au desemnat lotul de 17 jucători pentru etapa următoare. Finala pe regiune se va desfășura joi, 12 mai, la Arad. Doi jucători din Maramureș merg mai departe în Turneul Speranțelor: Eduard Pojoga și David Zoicaș. Cei doi vor fi însoțiți de referentul zonal pentru Maramureș, Emil Kemenes.

La finala regională din Arad vor participa cei mai buni 34 de sportivi din opt județe: Bihor, Sălaj, Satu Mare, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Maramureș. Etapa finală constă într-o tabără de vară. Vor participa 102 sportivi (câte 17 din fiecare din cele șase regiuni). În urma taberei se va forma lotul național lărgit Under 15 (44 jucători).

Ținta: alcătuirea naționalei Under 15

Turneul Speranțelor reprezintă un filtru multiplu de selecție pentru crearea unui lot lărgit din tinerii jucători cu potențial în vederea alcătuirii echipei naționale Under 15 (sportivi născuți în 2008). Scopurile principale vizate de Turneul Speranțelor sunt organizarea unei competiții de elită în care cei mai buni se formează jucând împotriva celor mai buni și depistarea talentelor prin această competiție în care se aplică selecția progresivă.

Sursă informații: AJFMM, FRF. Foto: AJFMM.

CITEȘTE ȘI:
Fotbal – U15 | ACS Gloria Tăuții Măgherăuș, în etapa semifinală a Ligii Elitelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.