”Tricolorii” întâlnesc astăzi, de la 21.45, Germania, la Hamburg, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar. Înaintea acestui meci naționala e pe locul 3 în grupa J, în urma Armeniei, la un punct, și a Germaniei, la 5 puncte diferență. Sub România sunt Macedonia de Nord, Islanda și Liechtenstein. Recapitulând, echipa de pe primul loc se califică la Cupa Mondială, în vreme ce formația de pe locul 2 merge la baraj.

Cu nemții în grupă, care în ultimele trei partide au înscris 12 goluri și n-au primit niciunul, am fi niște visători să ne imaginăm că am răsturna calculele meciurilor rămase și ne-am cocoța pe locul 1, ca să ne calificăm direct la Mondiale. Lucid vorbind, ne rămâne planul B, adică să terminăm grupa pe locul 2, ca să mergem la baraj. Obiectivul numit locul 2 e plauzibil, numai că e nevoie ca în următorul meci, după cel cu Germania, cu Armenia, acasă, să batem. Altminteri îi spunem ”pa” și barajului.

Revenind la meciul de astăzi cu Germania, la ce ne putem aștepta? ”Tricolorii” vor avea un examen extrem de dificil cu Mannschaft.

Vă amintiți ce spunea fostul atacant de rasă al Angliei Gary Lineker apropo de nemți? Zicea așa: „Fotbalul este un joc simplu, 22 de bărbaţi urmăresc o minge şi la final Germania câştigă întotdeauna”. Să sperăm că azi buturuga mică va zăpăci carul mare. Hai România!  (Vladimir Andru)

Sursă foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.