Patru echipe participă la turneul pentru desemnarea reprezentantei Maramureșului la barajul pentru promovarea în Liga 3, anunță Asociația Județeană de Fotbal Maramureș.

”Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minim 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv”, precizează Federația Română de Fotbal.

În Maramureș, ACS Avântul Bârsana, ACS Salina Ocna Șugatag, CSM Sighetu Marmației și ASFC Lăpușul Târgu Lăpuș sunt echipele de Liga 4 care își dispută începând de azi câștigarea biletului care duce la barajul de promovare în Liga 3.

”Competiția va fi organizată sub formă de turneu pe Stadionul Municipal din Sighetu Marmației. În perioada 16-18 aprilie se va desfășura turul, pentru ca returul să aibă loc în 23-25 aprilie. Jocul cu numărul 7, între ocupantele primelor două poziții din clasament după tur și retur, se va disputa în 28 aprilie”, informează Asociația Județeană de Fotbal Maramureș (AJFMM).

Reprezentanta județului trebuie comunicată Federației Române de Fotbal până în 8 mai.

Conform Federației Române de Fotbal, menţinerea/promovarea în Liga 3, ediţia 2021/2022, se va desfăşura în două etape:
Etapa I: tur preliminar pentru desemnarea campioanelor judeţene care vor participa la baraj (etapa a II-a). Data de desfăşurare este 12 mai 2021. În această primă etapă, cele 42 de echipe desemnate de AJF/AMFB vor fi împerecheate prin tragere la sorţi, fără a se ţine cont de criteriul geografic, pentru a disputa un tur preliminar constând într-un singur joc pe teren neutru (la o distanţă aproximativ egală între cele două echipe). Vor rezulta astfel 21 de echipe care se vor califica în Etapa a II-a.
Etapa a II-a: baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga 3, între echipele calificate din turul preliminar (etapa I) şi cele 21 de echipe care vor ocupa locurile retrogradabile (locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii) la finalul sezonului regular al competiţiei Liga 3, sezonul 2020-2021. Datele de desfăşurare ale celor două manşe sunt 16 şi 23 mai 2021.

Turul pentru calificarea la barajul pentru Liga 3

Vineri, 16 aprilie: CSM Sighetu Marmației – ACS Salina Ocna Şugatag (ora 15.00), FC Lăpuşul Târgu Lăpuş – ACS Avântul Bârsana (ora 17.30);
Sâmbătă, 17 aprilie: ACS Avântul Bârsana – CSM Sighetu Marmației (ora 14.00), ACS Salina Ocna Şugatag – FC Lăpuşul Târgu Lăpuş (ora 16.30);
Duminică, 18 aprilie: ACS Avântul Bârsana – ACS Salina Ocna Şugatag (ora 11.00), FC Lăpuşul Târgu Lăpuş – CSM Sighetu Marmației (ora 13.30).

În altă ordine de idei, AJFMM anunță că va organiza ediția 2020/2021 de Liga 4 și Liga 5: ”S-a hotărât ca – începând din 15 mai – să se organizeze campionatele județene, ediția 2020/2021, atât pentru Liga 4, cât și pentru Liga 5, precum și faza județeană a Cupei României. În acest sens, delegații echipelor sunt rugați să se prezinte la sediul AJFMM până în 29 aprilie pentru soluționarea problemelor administrative”.

Imagine de Andy03 de la Pixabay

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.