”Tricolorii” au mâine penultimul meci din campania de calificare la Euro 2024, turneu final care va fi găzduit de Germania. Joacă în deplasare cu Israelul, însă în Ungaria, pe un stadion de mai puțin de 4000 de locuri. Israelul nu joacă acasă – cum ar fi trebuit să dispute partida cu România – din nefericitele motive pe care le știți, nu este cazul de insistat asupra lor.

În grupa I a preliminariilor, România e pe locul 2, la egalitate de puncte, 16, cu Elveția, care stă însă mai bine la golaveraj. Adversara de mâine a ”tricolorilor” are 12 puncte și e pe 3.

Mai sunt două meciuri de jucat pentru fiecare echipă în această grupă. Naționala antrenată de Iordănescu junior are mâine șansa de a se califica dacă scoate un punct, doar unul, în meciul cu Israelul. E greu? Da, este. Odinioară spuneam că e floare la ureche, ce-i aia un punct cu Israel?! Acum suntem puși în situația de a gândi altfel. Chiar dacă e neînvinsă în cele opt meciuri disputate în preliminarii (patru victorii și tot atâtea egaluri), naționala nu a sedus defel prin jocul pe care ni l-a oferit. A fost, e adevărat, în foarte multe momente ambițioasă, dornică de a face. Numai că a făcut cât a putut. Atât. Uneori dezamăgitor de puțin.

Să nu ne îmbătăm cu apă chioară că meciul cu Israelul va fi unul la îndemâna ”tricolorilor”. Va fi o partidă în care vor trebui să arate că dacă știu ce vor mai și pot. Un punct, atât e distanța de o calificare. Un singur punct. Dacă nu sunt în stare să-l ia, să fie sănătoși. Fiindcă noi, suporterii, sigur nu vom fi deloc întregi cu sănătatea, așteptând ultimul meci, cu Elveția, în care ar trebui să batem.

Are și fotbalul palpitațiile lui. Ideal e să le eviți și să te califici înainte de a vedea pragul disperării că nu-ți iese ceva cum ai vrea. La urma urmei, ca-n viața de zi cu zi.

Hai România!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | Calcule de calificare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.