Naționala României joacă astăzi, de la ora 21.45, ultimul său meci din grupa B3 a Ligii Națiunilor, în Giulești, cu Bosnia. Adversarii ”tricolorilor” nu mai au nicio apăsare: au câștigat deja grupa – având 11 puncte, cu 4 mai mult față de echipa de pe locul 2, Muntenegru – și și-au asigurat biletul de intrare în divizia A a Ligii Națiunilor.

În schimb, pentru România miza este de a nu termina pe locul 4, pe care îl ocupă acum, lucru care ar însemna să retrogradeze în divizia C a Ligii.

Ca să nu cadă în C, naționala trebuie să învingă, iar Finlanda, care are un punct mai mult, să nu câștige în Muntenegru. Așa am izbuti să ajungem pe locul 3. Calcule care contează pentru urna în care ne vom afla când vor fi tragerile la sorți pentru preliminariile Campionatului European 2024.

Cu doar o victorie și un egal din cinci meciuri jucate într-o grupă cu adversari accesibili, naționala face iar echilibristică pe un fir de ață. Să sperăm însă că va fi inspirată, va bate Bosnia, iar finlandezii se vor poticni în Muntenegru. Și vom face nuntă că am izbutit să nu retrogradăm… (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | Poate mai câștigăm și noi cu cineva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.