Naționala României își începe mâine periplul în Liga Națiunilor. Cu un meci în deplasare, la Podgorica, cu reprezentativa Muntenegrului (ora 21.45, transmis de Prima TV). ”Tricolorii” sunt în grupa B3 – în divizia B a competiției, cum ar veni -, alături de adversara de mâine, de Bosnia și de Finlanda.

România va juca patru meciuri în 11 zile în grupa Ligii Națiunilor. După meciul de mâine va întâlni în 7 iunie Bosnia în deplasare (ora 21.45, joc transmis de Antena 1), apoi Finlanda acasă, pe stadionul Giulești, în 11 iunie (21.45, Antena 1), și tot acasă, tot pe Giulești, în 14 iunie, Muntenegru (21.45, Prima TV).

Partidele din Liga Națiunilor au importanța lor în ceea ce privește calificările la Campionatul European din 2024. În urma rezultatelor din Liga Națiunilor se vor alcătui și urnele valorice pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile pentru Campionatul European. Pe de altă parte, câștigătoarele grupelor din Liga Națiunilor, în caz că nu se califică la European în urma preliminariilor, participă la un play-off în prin care pot să câștige un bilet pentru CE.

Naționala începe periplul în Liga Națiunilor după o perioadă dezamăgitoare în ceea ce privește campaniile de calificare la turnee finale. La un European n-am mai fost din 2016. La un Mondial, din 1998. Secetă mare și frustrări.

Grupa hărăzită de sorți în Liga Națiunilor e una accesibilă. Cel puțin teoretic. Dacă nu poți câștiga o grupă cu Muntenegru, Bosnia și Finlanda, atunci e de preferat să stai acasă și să te uiți la televizor cum joacă alții la turnee finale. Dar hai să fim optimiști. Și hai România! (T.V.S:)

Sursa foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal – baraj Liga 2 | Mult a fost, puțin a mai rămas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.