Naționala joacă astăzi, de la 21.45, pe stadionul Giulești, cu Finlanda, în cel de-al treilea meci din grupa B3 a Ligii Națiunilor. Recapitulând, în primele două partide, disputate în deplasare, cu Muntenegru și Bosnia, n-am adunat niciun punct. Am primit, în schimb, trei goluri și n-am înscris defel. Un bilanț de echipă eufemistic spus discretă, ținând seama că adversarii nu au fost unii care să sperie canarul de să-i stea trilu-n gât. Dar, vorba unei reclame, ”Atât s-a putut”.

Ne-am obișnuit să avem așteptări mari de la ”tricolori”. Se pare însă că a venit timpul să admitem că trebuie să ne rafistolăm așteptările. A trecut vremea când ne calificam pe la Mondiale și Europene și băteam în turneele finale Argentina, Anglia, Columbia ori făceam egal cu Spania, Franța, Italia și Germania. Acum ne temem de Finlanda. Poate mâine vom fi îngrijorați de un meci cu Gibraltar.

Dacă e să o luăm după formația probabilă anunțată în presă pentru meciul din această seară cu Finlanda, vedem că singurii titulari în toate cele trei partide din Liga Națiunilor sunt doi la număr: portarul Niță și căpitanul Chiricheș. Primul a greșit la golul cu Bosnia, al doilea a greșit la ambele goluri cu Muntenegru.

Specialiștii în fotbal spun că orice echipă, fie că e de club, fie că e o națională, ar trebui să aibă niște jucători de bază, un nucleu. Dacă nucleul nostru e format din doi cetățeni fotbaliști, atunci hai să ne cântărim atent așteptările. Vorba lui Emeric Ienei: ”Nu-mi fac iluzii, ca să n-am deziluzii”.

În rest, optimiști să fim, cum mai putem. Hai România!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.