Progresul Șomcuta Mare

S-au disputat primele meciuri oficiale din 2024 în Liga 4 a Maramureșului. Este vorba despre jocurile din etapa 10 a Seriei Sud: Atletic Lăpuș – Progresul Şomcuta Mare 3-4, AFC Şişeşti – Bradul Groşii Ţibleşului 3-1, Academica Recea – Lăpuşul Târgu Lăpuş 6-0. Meciul Minerul Baia Sprie – CS Fărcașa a fost reprogramat pentru 24 aprilie. Gloria Tăuții Măgherăuș a stat.

În urma acestor rezultate, liderul rămâne neschimbat. Dar se produce rocada între echipele de pe locurile 2 și 3. Cu 25 de puncte, Progresul rămâne pe locul 1 în Seria Sud. Locul secund este ocupat de Academica, la patru puncte distanță. Cu 19 puncte, echipa din Groșii Țibleșului este pe poziția a treia în clasament.

Seria Nord se va relua în 30 martie. Cu meciurile din etapa 9. Aici Recolta Săliștea de Sus este pe primul loc, cu 21 de puncte. Este ”urmărită” de trei echipe cu câte 18 puncte fiecare: Bradul Vișeu de Sus, Avântul Bârsana și Salina Ocna Șugatag.

Atât Seria Sud, cât și Seria Nord se vor încheia în 12 mai. Primele două echipe din fiecare serie vor participa la turneul Final Four. Asta cu condiția să aibă Certificatul de Identitate Sportivă. Turneul se va disputa în sistem tur-retur, în 19 și 26 mai. În tur, meciurile sunt: locul 2 Seria Sud vs locul 1 Seria Nord, locul 2 Seria Nord vs locul 1 Seria Sud. Finala se va juca și ea tur-retur, în 1 și 8 iunie. Urmând ca gazda primului meci să se stabilească prin tragere la sorți.

Campioana Maramureșului va înfrunta în barajul de promovare în Liga 3 campioana din Bihor. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur-retur, în 16 iunie și 23 iunie. (G.D.)

Sursă foto: Progresul Șomcuta Mare

CITEȘTE ȘI:
Fotbal | Se schimbă sistemul competițional în Ligile 4 și 5

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.