Campionatul Ligii 3 de fotbal, ediția 2021-2022, se va disputa în trei faze, după cum a decis, în ședința de ieri, Comitetul Executiv al FRF. Vor participa 100 de echipe împărțite în 10 serii a câte 10 grupări. Sunt și trei echipe maramureșene – CS Minaur Baia Mare, ACS Fotbal Comuna Recea și Progresul Șomcuta Mare. Așadar, sistemul lămurit de FRF pentru Liga 3 e următorul:

  • Faza I. Sezon regulat, tur-retur, 18 etape.
  • Faza a II-a. În fiecare serie se va disputa un play-off , între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte 6 echipe. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape. Play-out-ul se va juca în varianta tur-retur, 10 etape.
  • Faza a III-a. Vor participa doar echipe din play-off, 20 în total – primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii. Se vor disputa două runde de baraj. Runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în 10 întâlniri în dublă manșă. În runda finală, din cele 10 câștigătoare se vor face perechi care se vor duela în cinci întâlniri tur-retur. Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2.

Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii, precum și echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

Sursă informații: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.