CS Minaur Baia Mare primește mâine vizita echipei CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, Progresul Șomcuta Mare merge la Luceafărul Oradea. 

În cadrul etapei 17 (penultima), la CS Minaur Baia Mare vine CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei. Băimărenii și-au asigurat încă din etapa precedentă participarea în prima dublă de promovare, prin egalul (la 0) bifat în deplasarea la ACS Unu Fotbal Club Gloria. Echipa lui Vasile Miriuță are 33 de puncte și își poate securiza poziția de lider al seriei 10 cu un succes mâine. CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei a învins cu 1-0 pe propriul teren SCM Zalău în etapa precedentă, fiind pe locul 5, cu 25 de puncte. În tur, întâlnirea dintre cele două adversare de mâine s-a terminat cu 0-0.

În prima etapă a barajului de promovare vor participa primele două clasate din fiecare serie a sezonului regular al competiţiei Liga 3, adică un total de 20 echipe. Acestea vor fi împerecheate în 10 meciuri în dublă manşă, planificată în 8 și 15 mai. În această primă etapă de baraj, locul 1 din seria 10 va evolua în prima manșă pe propriul teren, în compania locului 2 din seria 9, în timp ce ocupanta locului 2 din seria 10 va evolua în prima manșă tot pe propriul teren, în compania locului 1 din seria 9. În seria 9, FC Unirea Dej ocupă locul 1 cu 40 de puncte, în timp ce locul secund este al CSO Cugir, care are 35 de puncte. În etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2, învingătoarele acestor jocuri se vor duela între ele, tur-retur. Cele cinci câștigătoare ale acestei etape vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2021-2022 din Liga 2.

Progresul Șomcuta Mare merge la Luceafărul etapa pentru etapa 17. Maramureșenii au făcut egal (la 0) pe propriul teren în etapa precedentă, în compania ACS FC Someșul Dej. Cu 16 puncte, Progresul este pe locul 9 în clasament (la două puncte în spatele CSM Satu Mare, ocupanta locului 8). Luceafărul a pierdut cu 0-5 deplasarea la CSM Satu Mare din etapa precedentă, orădenii având 5 puncte și fiind pe ultimul loc în serie. În jocul din tur, Progresul s-a impus cu 4-2.

Locul 9 trimite echipa din Maramureș la barajul pentru menţinerea / promovarea în Liga 3 care se va organiza în două manșe în 16 şi 23 mai. Baraj la care vor participa campioanele județene (care vor fi comunicate de asociațiile județene de fotbal până în 8 mai), respectiv locurile 9-10 din fiecare serie plus cel mai slab loc 8 din cele zece serii la finalul sezonului regular al Ligii 3.

Meciurile de mâine încep la ora 17.00. (G.D.)

Sursă foto: CS Minaur Baia Mare, Progresul Șomcuta Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.