Două puncte în minus plus interzis la transferuri și legitimări – aceasta este sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal în litigiul dintre Vasile Miriuță și CS Minaur Baia Mare.

10 puncte. Atât a reușit să adune CS Minaur Baia Mare în 15 etape de Liga 3, sezonul 2023/2024. O ”zestre” suficient de modestă pentru ca echipa să ocupe ultimul loc în clasamentul Seriei 10. Și să privească, tot mai insistent, spre Liga 4. Sărăcia de puncte este și mai mare începând de ieri. Și ecuația speranței menținerii în Liga 3 este și mai complicată. Asta după sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF) în subiectul litigiului dintre clubul băimărean și Vasile Miriuță, fost director sportiv și antrenor la CS Minaur.

„În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Minaur cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 22.11.2013 – 06.12.2023.

Comisia a acordat termen în data de 10.01.2024, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul Vasile Miriuță pentru a evita în continuare depunctarea”, este sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF.

În consecință, CS Minaur rămâne tot pe ultimul loc din Seria 10. Dar cu 8 puncte.

ACTUALIZARE

S-a schimbat sentința în cazul litigiului dintre Vasile Miriuță și CS Minaur, în dreptul cauzei figurând acum în comunicatul publicat pe site-ul Federației Române de Fotbal un nou termen în acest caz: 20 decembrie 2023.

”În urma apariției în mass-media a unor articole privind sancționarea echipei de fotbal CS Minaur Baia Mare pentru neexecutarea unor drepturi financiare ale fostului antrenor Vasile Miriuță, vă comunicăm faptul că din cauza unei erori materiale sau din neatenție a apărut o informație greșită pe site-ul oficial www.frf.ro la secțiunea Hotărâri – Comisia de Disciplină.

Vă aducem la cunoștință faptul că CS Minaur a achitat toate obligațiile financiare către antrenorul Vasile Miriuță și a făcut dovada plății către Comisia de Disciplină încă din data de 20 noiembrie 2023. În urma sesizării făcute de către clubul nostru, Comisia de Disciplină a revizuit decizia și a îndreptat informația apărută pe site”. Acesta este comunicatul postat de CS Minaur Baia Mare.

Sursă foto: CS Minaur Baia Mare, sursă printscreen: FRF

CITEȘTE ȘI:
Fotbal – Liga 3 | Într-un bilanț al retrogradatelor din ultimii trei ani, CS Minaur Baia Mare poartă trena

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.