Naționalele feminine Under 17 și Under 19, care au promovat în această toamnă în Liga A, și-au aflat, ieri, adversarele din grupele de calificare pentru Europene. La toate categoriile de vârstă, fiecare grupă de calificare va disputa un mini-turneu în urma căruia vor fi decise atât formațiile calificate la turneele finale, cât și reprezentativele care vor retrograda și vor porni următoarea campanie de calificare în Liga B.

La U17, fetele pregătite de Andra Vela s-au impus în primul joc din cadrul turneului de calificare, 2-0 contra Lituaniei, și au pierdut la limită al doilea meci, 1-2 cu Kazahstan, însă au mers mai departe datorită golaverajului. În cea de-a doua rundă de calificare, România va face parte din grupa A1, alături de Cehia, Polonia și Estonia. De asemenea, ”tricolorele” vor fi gazde în meciurile de calificare, ale căror date de disputare urmează să fie stabilite. Turneul final al Campionatului European WU17 va fi găzduit de Estonia, în perioada 14-26 mai 2023. Alături de țara gazdă vor merge la turneul final câștigătoarele celor 7 grupe din runda 2, unde sunt calificate și ”tricolorele”.

Naționala U19 a avut un parcurs excelent în prima rundă de calificare, cu victorii pe linie și niciun gol primit. Naționala antrenată de Massimo Pedrazzini a revenit astfel în Liga A, după ce retrogradase la finalul preliminariilor precedente. Într-un turneu desfășurat în Albania, România a încheiat pe prima poziție grupa din Liga B, cu 9 puncte, după ce a câștigat toate partidele jucate: 8-0 cu Armenia, 2-0 cu Albania și 1-0 cu Letonia. Pentru un loc la Campionatul European, ”tricolorele” vor întâlni Franța, Portugalia și Ungaria, în grupa A3, care se va juca în perioada 5-11 aprilie 2023, în Portugalia. În urma acestei runde se vor stabili cele șapte echipe care se vor alătura țării gazdă, Belgia, la Campionatul European WU19, programat în perioada 18-30 iulie 2023.

Sursă informații și foto: FRF

CITEȘTE ȘI: December Run în Târgu Lăpuș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.