România va avea în premieră două brigăzi de arbitri la un campionat european. UEFA a anunțat, ieri, cei 18 arbitri și echipele lor de asistenți care vor fi prezenți la EURO 2020. Ovidiu Hațegan va face echipă cu arbitrii asistenți Sebastian Gheorghe și Radu Ghinguleac. Pentru Hațegan va fi al doilea turneu final european, după cel din 2016. Istvan Kovacs va fi ajutat de la margine de Vasile Florin Marinescu și Mihai Ovidiu Artene.

România, Anglia, Spania, Germania și Olanda sunt singurele țări care vor trimite la EURO 2020 două brigăzi de arbitri.

La EURO, în premieră, din grupul de arbitri va face parte și o femeie, Stéphanie Frappart din Franța. După ce a condus mai multe partide internaționale din competițiile masculine, Stéphanie Frappart va îndeplini rolul de al patrulea oficial pe durata turneului final.

Pregătirea oficialilor pentru EURO 2020 va include un curs pentru toți arbitrii, asistenții și oficialii VAR, care va avea loc la Istanbul, în perioada 10-13 mai. Pe timpul Campionatului European, aceștia vor avea cantonamentul la Istanbul, unde vor sta de pe 7 iunie până la finalizarea sferturilor de finală, după care oficialii rămași se vor muta la Londra pentru ultimele trei meciuri.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.