Comitetul Executiv UEFA, întrunit vineri prin intermediul videoconferinței, a fost informat cu privire la decizia autorităților locale din Munchen privind organizarea partidelor de la EURO 2020 cu minim 14.500 de spectatori în tribune. Orașul a fost, așadar, confirmat în calitate de gazdă a turneului.

În cadrul ședinței au fost luate decizii privind meciurile ce urmau să se dispute în alte două orașe, Bilbao și Dublin:

  • Cele patru partide programate la Bilbao (trei din grupa E și o optime de finală) se vor juca pe Estadio La Cartuja din Sevilla, în plan fiind ocuparea stadionului într-o proporție de 30%. În urma deciziilor autorităților locale din Bilbao devenise clar faptul că prezența fanilor pe stadion era improbabilă, astfel că, împreună cu Federația Spaniolă de Fotbal, UEFA a propus ca meciurile să fie mutate pe un alt stadion din Spania.
  • Cele trei partide din grupa E programate inițial la Dublin vor fi mutate la Sankt Petersburg, gazdă pentru alte trei jocuri din grupa B și pentru un sfert de finală.
  • Optimea de finală programată inițial la Dublin va avea loc la Londra, pe stadionul Wembley.

„Am lucrat îndeaproape cu federațiile din țările-gazdă și cu autoritățile locale pentru a asigura un mediu sigur și, în același timp, o sărbătoare cu ocazia meciurilor de la EURO. Sunt fericit că vom putea primi spectatori pe toate stadioanele pentru a ne bucura de meciurile echipelor naționale pe întreg continentul”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.