10 echipe din Liga 1, patru din Liga 2 și două din Liga 3 participă la optimile Cupei României. Printre acestea, și CS Minaur Baia Mare. Tragerea la sorți are loc mâine.

Mâine, de la ora 15.30, la sediul Federației Române de Fotbal are loc tragerea la sorți a optimilor Cupei României, ediția 2021/2022.

Echipele calificate și componența urnelor

În această fază a competiției s-au calificat 10 echipe din Liga 1 (FC Voluntari, U Craiova 1948, FC Rapid 1923, FC Argeș, Chindia Târgoviște, Gaz Metan Mediaș, Sepsi, FCSB, Dinamo și CS Universitatea Craiova), patru din Liga 2 (FC Buzău, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, Hermannstadt) și două din Liga 3 (CS Minaur Baia Mare și ACSO Filiaşi).

Echipele participante au fost împărțite în două urne, după cum urmează:
Urna A – FCSB, Universitatea Craiova, ACS Campionii Fotbal Club Argeș, Chindia Târgoviște, ACSO Filiași, Gaz Metan Mediaș, Dinamo, CS Minaur Baia Mare, Dunărea Călărași, Politehnica Timișoara, U Craiova 1948;
Urna B – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FC Voluntari, Hermannstadt, Rapid 1923, FC Buzău.

CS Minaur Baia Mare
Optimile, o singură manșă

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (cinci jocuri). Cele șase echipe rămase în urna A se grupează între ele (trei jocuri).

Jocurile din optimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. Meciurile au loc pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Dacă meciurile urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri. Dacă egalitatea persistă, se trece la executarea loviturilor de departajare.

Jocurile din optimile Cupei României vor avea loc în 27 octombrie cu începere de la ora 15:30. Cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații: Federația Română de Fotbal. Foto deschidere: FRF. Foto echipă (c) CS Minaur Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.