Vineri, la sediul UEFA de la Nyon a avut loc tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul Mondial de fotbal feminin din 2023, găzduit de Australia și Noua Zeelandă. Tricolorele au fost repartizate în grupa G, unde se reîntâlnesc cu selecționatele Elveției, Croației și Lituaniei, pe care le-au avut adversare și în preliminariile trecute, pentru WEURO 2022. Grupa G este completată de Italia și Moldova, două naționale pe care selecționata feminină le-a întâlnit în campania precedentă pentru Campionatul Mondial din 2018.

Selecționerul primei reprezentative, Cristi Dulca, a oferit prima reacție după tragerea la sorți a grupelor pentru Cupa Mondială din 2023: ”E o grupă în care, cu siguranță, nu pornim ca favoriți. Nici în fața Italiei, nici a Elvetiei. Însă este o grupă deschisă, în care se pot întampla multe surprize. Sperăm ca noi să producem această surpriză. Obiectivul principal este să formăm o echipă competitivă, care să lupte pentru victorie în fiecare meci. Ne așteaptă un drum lung și dificil, însă ne dorim să scoatem maxim de la fiecare partidă”.

Tricolorele au fost repartizate într-o grupă cu adversare pe care le-au întâlnit în ultimele două campanii de calificare, lucru pe care selecționerul îl consideră un avantaj. ”Ne cunoaștem destul de bine adversarii, cu siguranță va fi un plus în pregătirea meciurilor”, a adăugat Cristi Dulca.

La această ediție a calificărilor pentru Cupa Mondială vor participa, în premieră, 51 de echipe. Acestea au fost împărțite în nouă grupe de calificare, șase a câte șase echipe și trei grupe a câte cinci echipe. Faza grupelor este programată să înceapă în septembrie 2021 și să se încheie un an mai târziu, în septembrie 2022.

Câștigătoarele celor nouă grupe de calificare se vor califica direct la turneul final din Australia și Noua Zeelandă. Ocupantele locurilor secunde vor desfășura un play-off în octombrie, la finalul căruia se va stabili și ultimele două țări participante din partea Europei.

Cele mai bine clasate echipe de pe locul 2 vor merge direct în runda a doua a play-off-ului. Celelalte șase echipe ocupante ale locurilor secunde vor desfășura trei partide tur în prima rundă a play-off-ului. Cele trei câștigătoare ale primei runde vor disputa partide tur împotriva echipelor deja calificate în runda a doua în baza unei trageri la sorți.

Ocupantele primelor două poziții din clasamentul play off-ului (bazat pe rezultatele obținute în calificări și runda a doua de play off) se vor califica la turneul final. A treia echipă câștigătoare de play-off va participa în play off-urile inter-confederații.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.