Selecționata olimpică a României se reunește azi la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, acolo unde se va pregăti până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie. Iată și cei 20 de jucători convocați de selecționerul Mirel Rădoi pentru competiția la care România revine după o pauză de 57 de ani:

  • Portari: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • Mijlocași: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • Atacanți: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

Prezența lui George Pușcaș în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading. De asemenea, din cei 20 de jucători convocați, doi vor fi rezerve. Aceștia vor putea fi utilizați doar în cazul în care vor exista accidentări printre cei 18 fotbaliști din lot. Selecționerul Mirel Rădoi urmează să decidă care vor fi cele două rezerve.

Jocurile Olimpice nefiind programate în perioadă FIFA, cluburile au avut dreptul de a răspunde negativ la convocările jucătorilor. Astfel, din cei 61 de jucători anunțați inițial în lotul extins, România nu ar fi putut avea la dispoziție un lot complet la această competiție.

În urma unui demers al FRF, demers făcut și de alte federații naționale de pe toate continentele, FIFA a permis înlocuirea unor anumiți jucători din lotul anunțat inițial. Cu toate acestea, confirmările din partea cluburilor au ajuns greu, motiv pentru care anunțarea lotului a avut loc abia în 29 iunie.

Sursa: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.