Până în 30 noiembrie, elevii cu vârste între 6 și 12 ani, fete și băieți din toată țara, pot fi înscriși în Cupa Tymbark Junior, parte integrantă a programului Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal.

ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior, ediția 2022

Olimpiada Școlară a Sportului Școlar (ONSȘ) este organizată în fiecare an școlar și cuprinde campionate școlare sportive și interșcolare adresate elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar. ”Încă de la debutul Cupei Tymbark Junior, din 2016, am reușit să provocăm mii de copii din toată țara să intre în competiție, reușind astfel s-o aducem la nivelul de cea mai mare întrecere de fotbal pentru copii din România”, a declarat Răzvan Burleanu, președinte Federația Română de Fotbal. Începând cu 2022, Cupa Tymbark Junior devine ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior.

Faze și categorii de vârstă

Competiţia se adresează atât echipelor de băieţi, cât şi celor de fete. Se derulează în mai multe faze: pe şcoală, pe localitate, pe județ, zonală şi naţională. Participă echipele unităților școlare din învățământul preuniversitar, forma de zi, înscriși în registrul matricol al unității școlare pe care o reprezintă. ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior se desfășoară pe trei categorii de vârstă: U8 (clasele 0-II, 6-8 ani), U10 (clasele III-IV, 9-10 ani), U12 (clasele V-VI, 11-12 ani).

Miodrag Belodedici, printre ambasadorii competiției

Ambasadorii competiției sunt Miodrag Belodedici – dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în naționala României în anii ’90; Marius Niculae – fost internațional, campion în România și Portugalia; Lucian Sânmărtean – ex-tricolor cu două titluri de campion național; Adina Borodi – jucătoare la naționala României U19, participantă la Cupa Tymbark în ediția 2017.

Competiția este organizată de către Federația Română de Fotbal și Maspex Romania prin brandul Tymbark, în colaborare cu Ministerul Educației.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Fotbal

CITEȘTE ȘI:
Fotbal | Înscrieri pentru Cupa Satelor în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.