În cel de-al doilea meci din grupă de la Campionatul European, naționala U21 a trecut aseară de Ungaria, cu 2-1, după un meci cu multe emoții. Ceva mai mult de o repriză, tricolorii U21 au jucat cu un om în plus, după eliminarea unui jucător al Ungariei care a cules două cartonașe galbene. Chiar și așa, maghiarii au deschis scorul. Până la urmă tricolorii au reușit să întoarcă rezultatul, învingând cu 2-1.

Situația în grupă însă s-a complicat, din punct de vedere al calculelor de calificare,  după egalul dintre Germania și Olanda (1-1). În clasament, Germania e pe 1, cu 4 puncte, România pe 2, tot cu 4 puncte, Olanda pe 3, cu 2 puncte, iar Ungaria (eliminată deja) pe 4, fără vreun punct. În ultima etapă din grupă se întâlnesc primele două clasate, Germania și România, precum și Olanda cu Ungaria. Dacă tricolorii pierd iar Olanda bate Ungaria, adio calificare pentru noi. În caz că facem egal cu Germania, iar batavii înving și ei, vor fi trei echipe la egalitate de puncte: Germania, România și Olanda, caz în care criteriul de departajare va fi al numărului de goluri din meciurile directe dintre cele trei. Desigur că e cel mai simplu să batem Germania marți și în acest caz nu mai avem defel apăsări, ajungem în sferturi.

Pe de altă parte, naționala mare întâlnește azi, în preliminariile Cupei Mondiale 2022 din Qatar, pe Arena Națională, reprezentativa Germaniei. Un examen foarte greu pentru elevii lui Mirel Rădoi cu Mannschaft. Dar avem și noi niște fotbaliști fâșneți care le-ar cam putea da dureri de cap nemților. Să le ținem pumnii tricolorilor, hai România! (Vladimir Andru)

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.