În 26 septembrie 1995, FC Prietenia Baia Mare disputa primul meci din istoria clubului: pe stadionul central din Dunajska Streda (Slovacia), în compania echipei Dinamo din localitate. Victoria a revenit băimărenilor cu scorul de 4-1.

25 de ani – atâția au trecut de când primul meci din istoria FC Prietenia aducea în palmaresul clubului de fotbal amator din Maramureș și prima victorie, în același an de grație 1995 în care clubul era înființat atât pentru a promova practicarea sportului indiferent de vârstă, cât și pentru a lega prietenii pornind de la o mare pasiune comună: fotbalul.

Așadar, FC Prietenia se pregătește în aceste zile de aniversare. ”Trăim momente extrem de emoţionante şi frumoase pentru noi! Acum 25 de ani se năştea o familie pentru care primele două reprize reprezentau premisa unei a treia părţi care ne legau ca suflet, ca spirit, precum o frumoasă familie. Iubitori de sport, iubitori de fotbal, care după orele de muncă se relaxau, de două ori pe săptămână, la o miuţă prietenească. Urma o repriză de cântec, joc şi voie bună care – de la o agapă luată de unii în glumă – a ajuns la o stare de spirit”, mărturisesc cu emoție cei de la FC Prietenia.

Oameni din cele mai diverse medii profesionale și de diverse vârste s-au ”legitimat” de-a lungul anilor la FC Prietenia. Ei au fost mereu ”sarea și piperul” evenimentelor purtând marca inconfundabilă a clubului care celebrează un sfert de secol. ”Ore de antrenament, mii de kilometri în ţară şi străinătate în deplasări memorabile, evenimente naţionale şi internaţionale, spectacole şi evenimente sociale organizate pentru oameni cu care soarta nu a fost aşa de blândă! Şi am putea continua!” – cam așa reconstituie (contra cronometru) cei de la FC Prietenia anii care au trecut.

Și fiindcă la ceas aniversar gândurile aleargă spre trecut înainte de a îndrăzni să se îndrepte spre viitor, celebrarea celor 25 de ani nu se poate face fără referire la Octavian Ciolte, ”sufletul echipei noastre, la omul care prima dată, în acest an, la această aniversare, nu ne încântă şi nu ne cântă, ci ne priveşte de undeva din stele! Octavian Ciolte – Bunicu’, omul de care se leagă momentele de glorie şi de neuitat ale marii familii Prietenia. Îi aducem un omagiu şi astăzi: Bunicu’, ne e dor de tine!”, se arată în comunicatul celor de la FC Prietenia.

Din 26 septembrie 1995 multe s-au mai întâmplat, multe s-au schimbat. Ceva a rămas, însă, intact din spiritul care a dus – în urmă cu 25 de ani – la înființarea FC Prietenia: bucuria de a fi împreună jucând sau povestind despre fotbal. ”Întotdeauna împreună am fost puternici! Împreună suntem FC Prietenia Baia Mare! Suntem la ceas aniversar. Trăim momente frumoase. Ne bucurăm împreună! La mulţi ani, FC Prietenia Baia Mare, o stare de spirit!”

Sursă informații și foto: FC Prietenia Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.