S-au desfășurat, ieri, mecurile primei etape din grupele C și D. Dacă în prima zi de EURO U21 am avut parte de o surpriză, Portugalia fiind învinsă de Georgia, ne-am ales cu o surpriză pe tipsia turneului final și ieri. Ea s-a chemat Germania, care n-a izbutit decât un egal la 1 cu Israelul. A fost un meci în care nemții au ratat două penalty-uri. Deh, vorba ceea, Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă. Și nici în poartă.

În celălalt meci al grupei C, arbitrat de Horațiu Feșnic, Anglia a trecut de Cehia cu 2-0. A trecut destul de ușor. Nu-i vorbă, că și cehii s-au întrebuințat, dar englezii s-au întrebuințat mai bine. Mai ales pe tabelă. Se anunță meciuri aprige în grupă, mai ales după ce Germania s-a șifonat.

În grupa D, Elveția a întors rezultatul cu Norvegia, 2-1. Pesemne din drag de suspans s-a lăsat nițeluș condusă. În cealaltă partidă a grupei Franța a învins Italia cu 2-1. A deschis scorul pentru Franța Kalimuendo, în minutul 23, cu călcâiul, o bijuterie de gol, nu alta. A fost un meci foarte bun, cu două echipe care par să aibă multe de spus la acest turneu final. Și care sunt favorite, neîndoielnic, să se califice în sferturi.

Azi e pauză în competiție. Mâine se joacă a doua etapă din grupele A și B. ”Tricolorii” vor întâlni Ucraina, iar Croația va da piept cu Spania în grupa B, în vreme ce în grupa A se vor disputa partidele Georgia – Belgia și Portugalia – Olanda.

Sursa foto: UEFA

CITEȘTE ȘI:  EURO U21 – Jurnal de microbist | Început cu stângu-n dreptul

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.