S-au jucat, ieri, ultimele două sferturi de finală de la EURO U21, Anglia – Portugalia și Franța – Ucraina.

În primul meci, Anglia a trecut la limită de Portugalia, 1-0, însă lusitanii au lăsat senzația că ar fi putut mai mult, mai ales în partea a doua a jocului. Nu le-a intrat mingea-n poartă, așa încât Anglia a mai pus o victorie pe răboj, a patra de la acest turneu final, din tot atâtea partide. A scăpat cu fața curată și la capitolul goluri încasate, e în continuare pe zero.

În cealaltă partidă Ucraina a produs surpriza, învingând cu 3-1 Franța, una dintre favoritele la câștigarea trofeului. Ucrainenii au fost conduși cu 1-0, și-au revenit din anestezia primirii golului, iar după ce au egalat a părut că le-au înclinat terenul ”cocoșilor”. Neașteptat, după ce s-a văzut condusă Franța a semănat cu o echipă căreia i se stricase busola, n-a mai pus probleme serioase adversarului. Iar astfel i-a netezit Ucrainei, o surpriză plăcută a turneului final, drumul spre semifinale. În care va întâlni Spania, într-o reeditare a meciului din grupă, care s-a terminat 2-2. În cealaltă semifinală Anglia va da piept cu naționala U21 a Israelului, și ea o revelație a competiției. Ambele semifinale se vor juca miercuri.

Cine știe ce surprize ne mai pregătesc ursitoarele competiției, poate vom ajunge să vedem o finală Ucraina – Israel. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: UEFA

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | Două sferturi lungi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.