Se joacă astăzi primele meciuri din etapa a treia – ultima – a grupelor turneului final. În grupa B România întâlnește Croația. Un meci între două echipe gata eliminate, care au trecut până acum prin competiție fără să se lipească de vreun punct ori de vreun gol marcat. Două echipe generoase, care le-au dăruit adversarilor toate punctele.

Oricât am încerca să ne-nvârtim pe după vișin și să scotocim după circumstanțe atenuante, trebuie să fim realiști și să admitem că ”tricolorii” au fost stângaci la fotbal și maeștri emeriți la neputință. Orgoliul ar trebui să-i împingă măcar în acest meci fără miză să arate că nu sunt chiar așa adormiți cum par. Să sperăm, măcar de amorul artei fotbalistice, că vor mai șterge ceva astăzi din impresia deloc de pus în ramă pe care au lăsat-o în primele două meciuri.

În cealaltă partidă a grupei, Ucraina și Spania, ambele cu 6 puncte, își dispută locul 1, căci altă grijă n-au.  Ambele meciuri încep la 21.45.

În grupa A se joacă, de la 19, Georgia – Olanda și Portugalia – Belgia. Surprinzător, Georgia e pe locul 1, după ce a strâns gospodărește 4 puncte (unul cu Belgia și 3 cu Portugalia). Lusitanii sunt strânși cu ușa, fiindcă au un singur punct, ocupând ultimul loc. Belgia și Olanda au câte două, iar dacă înving se califică la braț. Dacă Portugalia bate iar Georgia nu pierde cu Olanda, atunci se schimbă socoteala, se califică Portugalia și Georgia. În fine, sunt tot soiul de calcule, dar cert e că toate echipele din grupă au șansa de a merge în sferturi. Care vor lua caimacul rămâne să vedem. (Tiberiu Sabo)

Imagine: captură video UEFA.tv din meciul Spania – România 3-0

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | Unii cu sacii-n căruță,…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.