Începe astăzi etapa a doua a grupelor turneului final al Campionatului European. Se vor juca partidele din grupele A și B, urmând ca meciurile din C și D să se dispute mâine.

În grupa B, România întâlnește Ucraina (ora 19, pe TVR 1). ”Tricolorii” vin după o înfrângere cu Spania, 0-3, un meci în care au avut o prestație palidă, dacă ar fi să ne slujim de o exprimare duioasă. Pe șleau vorbind însă naționala U21 a jucat prost de tot, pâclos. Un meci de uitat cel cu Spania.

Ca să mai tragă speranțe la o calificare în sferturi, ”tricolorii” trebuie să învingă azi Ucraina, care vine după o victorie, 2-0, cu Croația. Cu un egal, chiar dacă România va învinge Croația în al treilea meci din grupă, iar Ucraina va pierde cu Spania intervin alte calcule, care s-ar putea să nu ne ajute defel. Așa că ”tricolorii” ar face bine să se trezească și să se apuce gospodărește de treabă în meciul din această seară. Fiindcă sunt la un campionat de fotbal, nu la unul de letargie.

În celălalt meci al grupei, Spania – Croația, ibericii sunt favoriți, iar la cum joacă e cam greu de crezut că ar putea s-o sfeclească. În schimb, dacă pierde, Croația își poate face deja bagajele, ultima partidă, cea cu România, urmând să fie una doar de amorul artei.

În grupa A, surpriza primei etape, Georgia, care a învins Portugalia, 2-0, are meci cu Belgia, care a remizat cu Olanda, 0-0. Dacă o va ține efervescența, cine știe, poate mai trântește Georgia o surpriză. Cât despre partida Portugalia – Olanda, lusitanii sunt favoriți, numai că favoriți au fost și cu Georgia și n-a ieșit bine pentru ei. Să vedem cum va ieși de data aceasta. (Tiberiu Sabo)

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | O surpriză nemțească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.