Se va scrie astăzi ultima parte a poveștii Europeanului U21. Finala Anglia – Spania se joacă de la ora 19, în Georgia, la Batumi. Un meci între două echipe care de-a lungul competiției au dovedit că merită cu prisosință să-și dispute trofeul.

Dacă va triumfa astăzi, Spania va ajunge la șase titluri europene, cele mai multe din istoria competiției pentru o echipă. Acum, cu cinci trofee, e la egalitate cu Italia. Are o generație formidabilă, șase dintre jucătorii prezenți la turneul final câștigând titlurile europene și la U17, în 2017, și la U19, în 2019. Jucând de atâta timp împreună se pot găsi pe teren și prin ceața cea mai groasă.

De partea cealaltă Anglia își pune mari nădejdi în a cuceri al treilea titlu continental. Joacă a patra finală și n-a mai câștigat trofeul din 1984. A curs multă apă pe Tamisa de atunci, ce-i drept. Englezii au făcut până acum un turneu final fără cusur. Și-au trecut pe răboj numai victorii, cinci la număr, și n-au primit vreun gol. Așadar vin cu un moral foarte bun și cu o ambiție pe măsură.

La cum joacă, ambele echipe ar merita trofeul. Însă, de bună seamă, doar una va pleca acasă cu el. Rămâne să vedem care va fi aceea. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: UEFA

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | Calificate în finală fără…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.