S-a dat, ieri, startul turneului final al Campionatului European de fotbal U21, găzduit de România și Georgia. ”Tricolorii” au început cu stângul competiția, în sensul că și-au cam dat cu stângu-n dreptul în meciul cu Spania, fiind învinși cu 3-0. E adevărat, Spania este – cel puțin conform caselor de pariuri – a treia favorită la câștigarea trofeului, o echipă solidă, care nu intră pe teren ca să alerge după fluturi sau să prindă greieri. Ibericii nu le-au dat nicio șansă tricolorilor”, care au jucat de parcă au stat. A fost o diferență de valoare evidentă; bine că au fost politicoși spaniolii și au mai irosit niște ocazii, altminteri ne făceam de băcănie mai rău decât ne-am făcut. Concluzia e că în fața unui adversar redutabil naționala U21 n-a arătat nimic. N-a arătat nici măcar cu degetul spre minge, fiindcă o găsea cam greu.

În celălalt meci al grupei B Ucraina a trecut fără dureri de cap, cu 2-0 (1-0), de o echipă a Croației care a tot plimbat balonul dintr-o parte-n alta, de parcă voia să îi arate frumusețile naturii. Ucrainenii au părut mai siguri pe ei, au știut ce au de făcut și au luat punctele.

Dat fiind că Spania joacă așa cum joacă, e cam greu de crezut că se va poticni în vreun meci din grupă. Așa încât lupta pentru locul 2 s-ar da între noi, Croația și Ucraina. Iar ”tricolorii” au de pus serios osul la treabă dacă vor să se califice în sferturi.

Tot ieri s-au jucat și meciurile primei etape din grupa A. Surprinzător, Georgia a învins Portugalia, la Tbilisi, cu 2-0 (2-0). Așa că acum lusitanii se văd puși în situația de a trebui să recupereze în următoarele două meciuri ce au irosit ieri.

În cealaltă partidă din grupa A, Olanda și Belgia au terminat la egalitate, 0-0. O remiză albă ca-ntre vecini, așa, ca să nu se supere nimeni. Să vedem cine s-o supăra în meciurile viitoare.

Astăzi se joacă partidele din celelalte două grupe, C și D: Germania – Israel (TVR 1, ora 19:00), Franţa – Italia (TVR 1, 21:45), Cehia – Anglia (TVR 2, 19:00) și Norvegia – Elveţia  (TVR+, ora 19:00). Meciul de gală e Franța – Italia și se va juca la Cluj.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRF/ credit Alex Nicodim

CITEȘTE ȘI: Fotbal – naționala | Când s-o-mpărțit norocu’… m-o găsit acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.