Două sferturi de finală lungi am avut ieri la EURO U21, unul și cu lovituri de departajare. În prima partidă, Georgia și Israel au jucat cât de vioi au putut, au tras de ele, au încercat. E drept că n-a ieșit un meci de povestit nepoților, dar nici n-a fost unul în care jucătorii să doarmă ca valiza-n gară. A fost o partidă oarecum politicoasă cu așteptările privitorului. Până la urmă bafta de la punctul cu var le-a surâs israelienilor, care s-au calificat în semifinale. Georgia rămâne cu satisfacția că a fost o nucă tare în acest turneu final și merită aplauze. Cât despre Israel merită și cireașa de pe tortul aplauzelor dat fiind că a ajuns în careul de ași al competiției.

În celălalt sfert de finală Spania a învins Elveția, 2-1, cu un gol înscris în prelungiri. Asta după ce fusese egalată în prelungirile timpului regulamentar, când aștepta să bată gongul finalului de meci. Însă chiar dacă nu le-a fost chiar lesne să-și bage victoria-n tolbă, ibericii au arătat totuși ca o echipă greu de ținut în frâu, fiindcă îl rupe când ți-e lumea mai dragă.

În semifinale Israelul va întâlni Anglia sau Portugalia. Cele două joacă astăzi în sferturi, de la ora 19. Anglia a avut victorii pe linie în grupă și nu a primit niciun gol, în vreme ce lusitanii au avut emoții în ceea ce privește calificarea. Se anunță un meci în care e dificil de dat un pronostic. Așa că nu-l dăm, mai bine așteptăm să vedem ce și cum.

La rândul ei, Spania va juca în semifinale cu câștigătoarea din partida Franța – Ucraina, ultimul sfert de finală, programat la ora 22. Franța pare a fi favorită, însă nici Ucraina n-a arătat deloc rău până acum, la cum joacă n-ar fi o mare surpriză să ia caimacul.

Vedem cine se califică și după aceea mai vorbim. Până atunci, spor la fotbal să fie. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: UEFA

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | Vremea sferturilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.