Victorii fără exces de transpirație au obținut, ieri, Anglia și Spania în semifinalele EURO U21. Au eliminat două echipe merituoase, dar care de data aceasta n-au mai mișcat în front.

După ce a fost revelația competiției, cățărându-se cu aplomb până în semifinale, naționala U21 a Israelulului  a fost trezită din visul său dulceag de Anglia, care a cadorisit-o cu trei goluri și a trimis-o, cu politețe britanică, acasă. De remarcat că pentru a treia oară la acest turneu final un adversar al Israelului a ratat un penalty (și aici nu intră la socoteală loviturile de departajare din sfertul cu Georgia). Pe lângă Anglia a ratat și Germania chiar două lovituri de la 11 metri cu Israelul, în jocul din grupe. O fi poarta soră cu israelianul precum e codrul frate cu românul.

În a doua semifinală, Spania a strălucit de-a binelea în fața selecționatei de tineret a Ucrainei. O victorie cu 5-1 și un meci în care Spania a arătat cam de ce s-a numărat, de la începutul competiției, printre favoritele la titlu. Ibericii au părut că ar fi în stare să bată și o echipă croită din 20 de jucători.

Vom avea, așadar, sâmbătă o finală Anglia – Spania. Care ne va arăta încă o dată ce frumos e fotbalul când e jucat de echipe care se pricep la el. (Tiberiu Sabo)

Sursa foto: UEFA

CITEȘTE ȘI: EURO U21 – Jurnal de microbist | Gala celor patru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.