Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației va implementa ”Educație prin sport”. Un proiect care se adresează elevilor de gimnaziu din Sighetu Marmației.

”Își propune să atragă un număr cât mai mare de copii către activitățile sportive, să educe tinerii în spiritul unui mod de viață activ și sănătos, dar și să conștientizeze părinții acestora asupra rolului educativ pe care îl are sportul în viața copiilor lor”, se arată în comunicatul Primăriei Sighetu Marmației.

În etapa inaugurală, pentru promovarea sportului și a valorilor lui, vor fi organizate workshopuri. În cadrul acestora personalități din lumea sportului sighetean vor interacționa cu elevii și cadrele didactice din școlile partenere.

”Proiectul prevede de asemenea organizarea unei competiții locale care să îmbine o varietate de sporturi în care să fie angrenați toți elevii claselor primare și gimnaziale ale unităților școlare de pe raza municipiului Sighetu Marmației, precum și achizitioanarea și dotarea școlilor cu materiale sportive. Câștigătorii fazelor pe școală vor parcurge mai multe etape, până la faza finală pe municipiu”, arată sursa citată.

Obiectivul final al proiectului este dezvoltarea sportului de masă, precum și crearea unei baze de selecție pentru sportul de performanță.

Ieri a avut loc o întâlnire convocată de Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației, cu directorii și profesorii de educație fizică și sport din unitățile de învățământ care au în componență clase de gimnaziu în vederea împlementării proiectului ”Educație prin sport”.

Veștile despre Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmației le găsiți aici.

Sursă informații: Primăria Sighetu Marmației. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Centralizarea competițiilor sportive din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.