A început să joace fotbal la Hunedoara, pe când avea 10 ani. Primii patru ani, a jucat în echipa de băieți. La 16 ani ajunge la Independența Baia Mare. Azi este nu doar căpitanul echipei, dar și principalul marcator în acest sezon. Într-un amplu interviu realizat de Federația Română de Fotbal, Denisa Georgiana Predoi își spune povestea…

Denisa Georgiana Predoi (21 de ani) a făcut primii pași în fotbal la 10 ani, la Hunedoara, orașul natal: ”Totul a început când l-a însoțit pe un vecin de-al său care mergea la antrenament la clubul FC Hunedoara. Antrenorul i-a propus să joace, iar Denisa nu a stat pe gânduri și a acceptat provocarea. A rămas în echipa de băieți până la vârsta de 14 ani, când în cadrul clubului s-a format o echipă de fete”. După desființarea echipei de fotbal feminin FC Hunedoara, Denisa ajunge la AS Independența Baia Mare, în prezent ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Joacă pe postul de atacant și, cu cele cinci goluri înscrise în prima parte a sezonului din Liga 1, este golgetera echipei: “Mă bucur enorm când înscriu sau când dau pasă de gol, dar cel mai mult contează să câștige echipa”, mărturisește jucătoarea.

Purtând banderola de căpitan, Denisa are o responsabilitate în plus față de celelalte jucătoare: “Atunci când ești căpitan, tot greul cade cumva pe tine. Trebuie să sprijini echipa, să îți încurajezi coechipierele, să fii un lider în teren, dar în același timp este și o mândrie”.

Unul din cele mai dificile momente din cariera ei a venit în 2016: o accidentare la genunchi. “Atunci am stat foarte mult timp fără să joc fotbal, făceam multe exerciții pentru recuperare, dar tot am crezut că la un moment dat o să fie bine. Tot timpul trebuie să ai încredere. Dacă ai încredere în tine, poți reuși ce îți propui”, spune Denisa.

În martie 2020, a fost convocată în premieră la naționala de senioare a României: “Sincer, nu am sperat că o să ajung la naționala României. Mi-am dorit mult să am măcar o convocare la echipa mare și am avut chiar ocazia să joc ca titulară în meciul cu Hong Kong, în care am și marcat. A fost o bucurie enormă, sper să mai bifez câteva convocări la naționala mare”.

Visul cel mare al Denisei este să îmbrace tricoul echipei FC Barcelona: “Aș vrea să joc la Barcelona, chiar dacă știu că e foarte greu. Îmi place clubul, stilul lor de joc, îmi place și echipa de băieți, iar campionatul din Spania este unul dintre preferatele mele”.

ACS Fotbal Feminin Baia Mare a încheiat turul din Liga 1 Feminin pe locul 8, cu 13 puncte acumulate în 11 meciuri disputate.

Materialul integral realizat de Federația Română de Fotbal despre Denisa Georgiana Predoi este disponibil aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Fotbal (credit foto – Sportul Ilustrat – Sorin Pană)

CITEȘTE ȘI:
Prima femeie antrenor din România cu Licența UEFA Pro este din Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.