Înotătorul David Popovici este candidat pentru Premiul Piotr Nurowski, fiind unul din cei cinci finaliști în cursa pentru pentru titlul de cel mai bun tânăr sportiv european din 2021.

David Popovici a reușit în 2021 să câștige un aur la Campionatele Europene de seniori în bazin scurt. A devenit astfel primul înotător român campion european în bazin scurt la seniori. A câștigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de juniori. A doborât două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber. S-a clasat pe locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 la 100 m liber.

Ceilalți patru nominalizați ai Asociației Comitetelor Olimpice Europene sunt: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în 25 și 26 noiembrie. Câștigătorul va primi o bursă de formare de 15.000 euro. Locul doi și trei vor primi 8.000 euro, respectiv 5.000. Al patrulea și al cincilea clasat vor primi amândoi 3.000 euro.

Premiul Piotr Nurowski este acordat anual sportivilor tineri care au relizat performanțe remarcabile și au avut un comportament excepțional pe terenul de joc și în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski. Acesta a murit în 2010 într-un accident de avion. Premiul se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

Aceasta esta a 10-a ediție a Premiului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară.

Sursă informații, video și foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român (credit video Twitter/EurOlympic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.