Comisia Centrală a Arbitrilor a demarat programul ”Fii parte din joc! Fii arbitru!”, anunță FRF. Astfel, cu sprijinul comisiilor județene de arbitri, în perioada aceasta au loc cursuri pentru tinerii care doresc să devină arbitri de fotbal.

Cursurile de formare a arbitrilor de fotbal se adresează tinerilor (băieţi şi fete) cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani. În măsura timpului disponibil, la ședințele de curs vor participa și arbitri internaționali.

Cursurile îi vor familiariza pe cursanți cu legile jocului de fotbal, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) şi Regulamentul de Organizare şi Desfăşurare a Activităţii Fotbalistice (RODAF).

Pentru a fi cât mai ușor pentru tinerii pasionați de fotbal să descopere și meseria de arbitru, a fost creată o hartă interactivă cu informații despre școlile de arbitri din diferitele zone ale țării. Harta va fi permanent actualizată. Detalii aici.

Arbitrii FIFA Ovidiu Hațegan, Istvan Kovacs, Marcel Bîrsan, Radu Petrescu, Andrei Chivulete, Marian Barbu și Ana Maria Terteleac povestesc începuturile carierei lor în arbitraj și îi invită și pe tinerii pasionați de fotbal să se înscrie la cursurile școlilor de arbitraj din țară.

Sursă informații și foto: FRF

CITEȘTE ȘI: Fotbal | Adrian Iencsi e noul antrenor al CSM Sighet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.