Proiectul Hercules, iniţiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022, care oferă cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline pe durata vacanţelor şcolare, a ajuns la cea de-a patra ediţie. Aceasta se va derula între 1 iulie şi 6 august la nivelul întregii ţări – se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Peste 8700 de locuri disponibile

Copiii între 6 şi 14 ani din toată ţara au la dispoziţie peste 8700 de locuri şi mai mult de 40 de discipline sportive la cursurile gratuite de iniţiere oferite de Agenţia Naţională pentru Sport prin cele 42 de direcţii judeţene de sport. Obiectivul principal este acela de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoşi, dar şi de a-i aduce mai aproape de performanţă.

”Ne dorim să atragem copiii către sport, iar Hercules este un proiect care a crescut frumos şi este aşteptat şi de cei mici, şi de părinţi, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenţia Naţională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creştem baza de selecţie pentru sportul de performanţă şi ne dorim, în acelaşi timp, o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore”, a declarat Elisabeta Lipă, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Despre oferta sportivă

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Sport, care a alocat şi distribuit în acest sens către direcţiile subordonate, prin care se derulează proiectul, bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Acesta însumează, pentru actuala ediţie, aproximativ 900.000 de lei.

Fiecare judeţ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane şi facilităţile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, go, gimnastică artistică, dans, nataţie şi nataţie dizabilităţi, judo, fotbal şi fotbal dizabilităţi, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby şi mini-rugby, box, lupte libere şi greco-romane, tir cu arcul, arte marţiale, şah, taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, wing chun kung fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitaţie, kempo, ciclism, badminton şi kendo.

Pentru implementarea şi derularea proiectului, direcţiile judeţene de sport încheie diferite forme de colaborare instituţională cu cluburile departamentale din subordinea Agenţiei Naţionale pentru Sport sau cu alte structuri sportive de la nivel local, pentru susţinerea bunei desfăşurări a cursurilor.

Recompense pentru participanți

Pentru recompensarea entuziasmului şi a dorinţei de a face sport, precum şi a participării la proiect, copiii primesc tricouri şi şepci inscripţionate cu logoul proiectului, dar şi mici surprize, precum şi diplome de recunoaştere a meritelor sportive.

Locaţiile de desfăşurare a cursurilor şi modalităţile de înscriere vor fi disponibile în scurtă vreme pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro. Mai multe informaţii se pot afla contactând direcţiile judeţene de sport de la nivel local.

Sursă informații și foto: Agenţia Naţională pentru Sport

CITEȘTE ȘI: Înot – copii | Două medalii pentru Flykick Baia Mare la…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.