Crosul caritabil ”Aleargă și ajută” este o mișcare sportivă de masă. Cu cât participă mai mulți iubitori de sport din Maramureș (de toate vârstele, amatori și profesioniști deopotrivă), cu atât mai bine.

Aflat la a doua ediție, evenimentul își propune să adune fonduri pentru dotarea Policlinicii Sportive a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. Obiectivul este achiziționarea unui TECAR. ”Terapia TECAR va ajuta la ameliorarea durererii și refacerea sportivilor după diferite afecțiuni, cum ar fi: luxații, entorse, bursite, tendinite, rupturi, contracturi sau întinderi musculare, traumatisme osoase sau ligamentare”, se arată în prezentarea crosului caritabil. De asemenea, terapia TECAR este folosită în prevenirea accidentărilor sportive. Precum și în tratamentele pre și post-operatorii în cazul diverselor afecțiuni ortopedice.

Cum se va desfășura crosul? În primul rând nu va fi o competiție. Va fi o cursă populară în care fiecare club și asociație sportivă din Maramureș va alerga pe o distanță de 900 m în echipamentul propriu. Cursa se va desfășura pe Câmpia Tineretului din Baia Mare, sâmbătă, 10 septembrie. Startul se va da la ora 11.00. Înscrierile se fac începând din 25 august pe site-ul dedicat evenimentului caritabil. Sau la Biroul Pacientului din Spitalul Județean de Urgență. Termenul limită de înscriere este 2 septembrie. Dar se vor putea face înscrieri și în ziua competiției.

🏃‍♀️ Pagina evenimentului este disponibilă aici pentru mai multe detalii.

Sursă informații: Asociaţia Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opriş”. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Ecograf de ultimă generație pentru secția de pediatrie a Spitalului Județean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.