Despre cei care au câștigat cel de-al patrulea titlu consecutiv în Liga I, cei de la CFR Cluj, s-a cam zis, de-a lungul și de-a latul ultimului an, că sunt cam obosiți, îmbătrâniți, că trebuie cam lăsați la vatră mare parte dintre ei, fiindcă pesemne vor fi ruginit și nu îi mai trage ața la trofee. Cu toate zisele unora și altora, pe cei de la CFR i-a cam tras ața și au mai înșirat un titlu. Al șaptelea titlu de campioană din vitrină, al patrulea consecutiv. Șapte titluri în ultimii 13 ani din Liga I. Adică mai mult de jumătate din trofeele de campioni de Liga I de la 2008 încoace.

CFR Cluj rămâne singura echipă din România care în ultimii doi ani a mai scos nasul prin Europa. Cu ”bătrânii” ei, gen Deac, de pildă, care aleargă mai mult decât un păsăret fotbalistic de la alte echipe care nu așteaptă decât osanale, deși se împiedică în minge. Așa ”bătrâni” să tot ai 🙂

Avem un fotbal firav, e adevărat, dacă e să ne comparăm cu alții, de prin alte campionate mult mai chivernisite din punct de vedere al valorii jucătorilor. Aici discuția e mult mai largă apropo de ceea ce ne lipsește nouă. Să ne rezumăm însă să îi prețuim pe ”bătrânii” de la CFR care ne mai bucură uneori și prin Europa, fie că prin campionat ținem cu CS Minaur, cu Dinamo, cu Steaua, Craiova ori Rapid. Important e să ținem cu ideea de performanță. Iar, ca parafrază, cine n-are ”bătrâni” în fotbal să-și cumpere. Și pentru gazon, și pentru birouri.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: pixabay.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.