Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23 se va desfășura în București, în perioada 3-6 octombrie 2022. S-a stabilit, ieri, ca această competiție să se desfășoare la Circul Metropolitan. Primarul general al capitalei, Nicușor Dan, s-a întâlnit cu secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis, precum și cu președintele FRB, Carmen Tocală, pentru a stabili paşii care vor fi urmaţi pentru organizarea competiției.

Evenimentul se va desfăşura în perioada 3-6 octombrie şi reprezintă cea mai importantă întrecere rezervată sportivilor sub 23 de ani.

„Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 Under 23 este un eveniment foarte important pentru noi. Vreau să vă mărturisesc că nu mai puţin de șapte medaliaţi ai Jocurilor Olimpice de la Tokyo au jucat la această competiţie. Astfel, în luna octombrie, vom vedea la Bucureşti cele mai bune echipe şi, odată cu ele, pe cei mai buni jucători de baschet de astăzi şi de mâine. Este o mare plăcere să organizăm această competiţie la Bucureşti, mai ales în contextul în care România a ajuns cu acest sport la Olimpiada de la Tokyo. Acest campionat este, totodată, o ocazie de a promova Bucureştiul în toată lumea” – a afirmat secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis.

La Campionatul Mondial de Baschet FIBA 3X3 participă 40 de echipe naţionale, România fiind prezentă din postura de ţară organizatoare.

În vederea organizării campionatului, Circul Metropolitan va fi special amenajat şi transformat într-o arenă de baschet 3X3. Astfel, vor fi amplasate o suprafaţă specială de joc, panoul de baschet şi alte dotări necesare, urmând a fi suplimentate luminile în conformitate cu solicitările FIBA.

Baschetul 3X3 este cel mai popular sport de echipă practicat la nivel urban cu peste 250 de milioane de participanţi în întreaga lume.

Sursă informații: Primăria Municipiului București. Sursa foto: FRB

Citește și: Handbal – Liga Florilor | O echipă fără puncte, în vizită la CS Minaur

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.