Cristian Balaj își încheie activitatea în cadrul Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD). După 33 de luni în funcția de președinte al instituției. Deși mandatul era de cinci ani, băimăreanul a decis să revină la prima sa dragoste – fotbalul.

”Părăsesc Agenția Națională Anti-Doping cu fruntea sus”

”Nu a fost o decizie ușoară, însă am luat în calcul toate aspectele și m-am hotărât. Părăsesc Agenția Națională Anti-Doping cu fruntea sus, mândru de ceea ce am realizat aici și mă bucur mai ales pentru că știu că ceea ce am clădit rămâne pe mâini bune. Colectivul ANAD formează o echipă de excepție, cu profesioniști alături de care am avut o reală plăcere să lucrez”, a declarat Cristian Balaj.

Realizările lui Balaj

”O enumerare a realizărilor lui Cristian Balaj în funcția de președinte al ANAD începe în mod obligatoriu cu recredibilizarea instituției pe plan internațional și ridicarea suspendării acreditării Laboratorului de Control Doping din București, instituție acum funcțională și mai ales complet independentă de ANAD. Suspendarea dictată de către Agenția Mondială Anti-Doping (WADA) a fost ridicată încă de la începutul mandatului lui Balaj”, se arată în comunicatul ANAD.

Legislația de prevenire și combatere a dopajului în sport a cunoscut o adevărată revoluție sub conducerea lui Balaj. Cele două legi care ghidează principalele obiecte de activitate ale ANAD au fost aduse la zi. În concordanță și deplină conformitate cu reglementările internaționale în materie.

În timpul mandatului lui Balaj, ANAD a devenit beneficiara unui proiect cu un buget în valoare totală de 12.972.553,40 lei. Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Capacitate Administrativă (POCA) și din bugetul de stat. Intitulat ”Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, proiectul este în curs de implementare. Prin acesta, ANAD își va îmbunătăți capacitatea de management și va crea premisele aplicării la scară largă a normelor privind combaterea dopajului în sport.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații și foto: ANAD

CITEȘTE ȘI:
Cristi Balaj și noua-i provocare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.