A.C.S. Athletic Tg. Lăpuș a participat la Țibleș Maraton, un concurs de alergare montană cu scop caritabil. La ediția din acest an fondurile strânse au fost orientate spre construirea unui nou refugiu montan în Munții Țibleșului.

Țibleș Maraton este un concurs de alergare montană ”gândit de către alergători pentru alergători, de către iubitori de natură pentru iubitori de natură”, după cum arată definiția de pe site-ul oficial.

Fiecare ediție a avut un scop caritabil. Toți cei care au participat la prima ediție, Semimaraton Bichigiu pe atunci, au contribuit prin taxa de participare la construirea unei case, susținând astfel cauza socială a concursului nostru: Casa Anișoarei. Participanții la cea de a doua ediție Țibleș Maraton au sprijinit proiectul Transilvania Aleargă, prin intermediul căruia 102 copii din trei județe (Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud) au primit echipamente de alergare cu scopul de a promova alergarea și sportul în general.

”Anul acesta ne îndreptăm atenția spre istorie, munte și montaniarzi punând cărămida de temelie a unui nou refugiu în Munții Țibleșului, Refugiul lui Pașca. Gheorghe Pașca, luptător împotriva comunismului, s-a ascuns de securitate timp de 8 ani în buncăre în Munții Țibleșului”, precizează organizatorii de la Asociația OM.

La competiție au fost prezenți și sportivi de la A.C.S. Athletic Tg. Lăpuș.

Prezențe A.C.S. Athletic Tg. Lăpuș pe podium la Țibleș Maraton, ediția 2021

• Cursa copiilor, categoria 7-8 ani: Robert-Alexandru Pap-Ieney – locul 1; Ștefan-Daniel Giurgiu – locul 2;
• Cursa copiilor, categoria 9-10 ani: Ingrid-Alexandra Pap-Ieney – locul 2;
• Cursa copiilor, categoria 11-12 ani: Ștefan Miholca – locul 1;
• Ștafetă 4×2km: Raluca Bud + Natalia-Vivien Molnár + Orsolya-Bernadett Páll + Stela-Roberta Pap-Ieney – locul 1; Iozsef-Attila Pap + Cătălina Buda + Artur Miklos + Ionuț Pop – locul 2 open;
• Cros 7 km: Nicoleta Sasu – locul 1; Artur Miklos – locul 1;
• Semimaraton: Maria Miholca – locul 3 la categoria 30-39 ani. (G.D.)

Sursă informații: Țibleș Maraton și A.C.S. Athletic Tg. Lăpuș. Foto: A.C.S. Athletic Tg. Lăpuș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.