În fiecare an, în 10 aprilie, în România se sărbătorește ”Ziua Sportului Curat”, o zi dedicată nu doar celor direct implicați în sport, ci și simplilor iubitori ai fenomenului, care sărbătoresc împreună principiile ce ghidează sportul curat, performanța nealterată.

Cu ocazia acestei zile, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) decernează titlul onorific de ”Ambasador al Sportului Curat” mai multor sportivi români de legendă din atletism, înot, fotbal și gimnastică, respectiv Anișoara Cușmir-Stanciu, Camelia Potec, Gheorghe Popescu, Marius Urzică și Sandra Izbașa.

De asemenea, ANAD lansează azi campanie online ”Bucuria de a face sport”, adresată atât sportivilor, cât și tuturor celor pentru care sportul este principalul reper al unui mod de viață sănătos. ”Ne dorim să retrăim, fie și doar în mediul virtual, emoțiile participării la o competiție sportivă, susținerea publicului și euforia urcării pe podium așa cum au fost trăite înainte de pandemie”, menționează reprezentanții ANAD.

ANAD îndeamnă sportivii de performanță și pasionații de sport recreativ să se alăture inițiativei: ”Acceptă provocarea și postează o fotografie pe rețelele de socializare, care să exprime un moment de fericire din activitatea ta sportivă (poze cu medalii, de pe podium, dintr-o competiție sau orice altă fotografie care ți-a adus un moment de bucurie ca sportiv), păstrând hashtag-urile #bucuriadeafacesport, #sportcurat, #ANAD și mențiunile @SportCurat și @AgentiaNaționalăAnti-Doping”. Cele mai inspirate și frumoase postări vor fi preluate pe pagina ANAD și pe cea a comunității Sport Curat.

”Ziua Sportului Curat” (în denumirea originală internațională ”Play True Day”) a fost stabilită prin Declarația de la Montevideo, semnată în 2013 de 17 state, în cooperare cu Agenția Mondială Anti-Doping. În România, inițiativa marcării datei de 10 aprilie ca ”Zi a Sportului Curat” a aparținut ANAD.

Sursă informații, foto și video: Agenția Națională Anti-Doping. Imagine deschidere de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.