Propunerea legislativă privind instituirea pe 4 mai a Zilei naționale a rugbyului a fost adoptată și în Camera Deputaților, după ce inițial fusese adoptată în Senat, anunță Federația Română de Rugby.

O zi cu o semnificație aparte. În 4 mai 1924 România disputa primul meci la Jocurile Olimpice de la Paris, în compania Franței. Competiție la finalul căreia rugbyștii aveau să aducă prima medalie olimpică, de bronz, din istoria sportului românesc.

„În aceste timpuri în care tot mai puțini copii fac mișcare, este esențial să avem acțiuni în vederea conștientizării importanței de a face sport. Să nu uităm că rugby-ul are un preponderent caracter social, că are la bază valori în care cresc copiii, valori care stau la baza unei societăți sănătoase: disciplină, respect, integritate, fair-play, dar mai ales solidaritate. Este o zi prin care nu doar dorim să vorbim tuturor de rugby”, a declarat Alin Petrache – președintele FRR.

Legea se trimite spre promulgare Președintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire, urmând apoi să fie publicată în Monitorul Oficial.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby

CITEȘTE ȘI:
Rugby | România, calificată direct la Cupa Mondială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.