Azi, de la ora 12:00, are loc evenimentul ”Ziua Imnului Național, în sunetele naiului românesc”. ”Pentru prima dată în țara noastră, la altitudinea de 2.300 m, patruzeci de artiști vor cânta alături de Nicolae Voiculeț lângă Crucea Eroilor din Munții Bucegi <<Deșteaptă-te române!>>”, informează Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism.

”În toate concertele mele de pe întreaga planetă, de peste douăzeci de ani, cânt Imnul României «Deșteaptă-te române» cu lacrimi în ochi, dar cu o mare speranță și onoare. Acum îl voi cânta peste întreaga Românie, de la cea mai înaltă cruce din lume!”, a declarat Nicolae Voiculeț.

Nicolae Voiculeţ ”este artistul care a concertat la Banca Mondială, la Expoziția Mondială de la Nagoya, la Expoziţia Mondială de la Shanghai, în SUA la Smithsonian Festival în Washington și a fost invitat să închidă Olimpiada de la Beijing. A obținut Premiul Internațional pentru Cariera Muzicală decernat de A.E.R.E.C. la Roma. Este primul artist român care a primit distincţia ”Darul Mărului”, oferit de preşedintele UNESCO, simbol al speranței, generozității și al unității în diversitate”, informează Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), prin Direcția Generală Turism.

”Pentru a promova cultura naţională şi spre a împărtăşi din misticismul naiului, Nicolae Voiculeţ înfiinţează, în urmă cu peste douăzeci de ani, în SUA la Chicago, prima şcoală de nai din America de Nord”, se mai arată în comunicatul MEEMA.

Nicolae Voiculeţ a făcut cunoscută tradiţia poporului său prin sunet, în sute de concerte, în diverse colţuri ale lumii: ”A colaborat cu orchestre filarmonice din Viena, Stockholm, Praga, Bucureşti şi Boston, a avut evoluţii artistice în lumea arabă, dar şi în Japonia, America de Nord şi America de Sud. Performează pe scene de mare prestigiu artistic din Cehia, Franţa, Austria, Ungaria, Turcia, SUA, China, Singapore, Canada, Germania, Peru, Suedia, Danemarca, Anglia, Japonia, India, Spania, Kuwait şi Italia alături de mari muzicieni ai lumii”.

Evenimentul de azi este organizat de Asociația Culturală “Nicolae Voiculeț”, cu sprijinul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Institutului Cultural Român, Primăria Orașului Bușteni și Jandarmeriei Române.

Comunicatul integral este disponibil aici.

Sursă informații: Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Direcția Generală Turism. Sursă foto: Nicolae Voiculeț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.