Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) revine în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca în perioada 15-18 septembrie cu peste 40 de evenimente şi 12 invitaţi speciali, din 8 ţări.

„Deoarece este cea de-a VIII-a ediţie, avem invitaţi din 8 ţări. Anul acesta, scriitorii invitaţi provin din diferite segmente literare: literatură poliţistă, poezie, jurnalism etc. Am optat pentru scriitori care sunt cunoscuţi pe plan internaţional, dar mai puţin la noi în ţară. Considerând că aduc un plus de valoare literaturii universale, am dorit să îi aducem la FICT şi să îi facem cunoscuţi şi pentru publicul din România. De asemenea, din ţara noastră am decis ca anul acesta să invităm un pasionat de sport, deoarce la FICT promovăm cartea, lectura, sportul, sănătatea mintală”, a declarat Gabriel Bota, directorul festivalului.

FICT este un festival de anvergură internaţională care susţine cultura română. În fiecare an, în cadrul festivalului sunt prezente cele mai importante edituri naţionale şi au loc zeci de lansări de carte, sunt prezenţi invitaţi de onoare din diferite ţări, au loc întâlniri cu scriitori români urmate de sesiuni de autografe şi lecturi publice, recitaluri de poezie, conferinţe, colocvii, spectacole de teatru.

Sursă informații și foto: FICT

CITEȘTE ȘI: Premiul pentru Literatură în limbi romanice pentru Mircea Cărtărescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.