Teatrul Excelsior organizează cea de-a șasea ediție a Concursului de Dramaturgie ”New Drama”, dedicat adolescenților cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

”New Drama” se adresează tuturor tinerilor pasionați de teatru și îi încurajează să își dezvolte imaginația prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Adolescenții sunt, așadar, invitați să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro, împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs.

”Sperăm ca şi anul acesta concursul de dramaturgie să îi atragă pe adolescenţii din toată ţară, aşa cum s-a întâmplat la fiecare dintre ediţiile precedente. În anul 2019 au fost înscrise 47 de texte ale unor tineri autori din 28 de sate, comune şi oraşe ale ţării, piesa câştigătoare fiind <<Teoria pământului plat>> de Carmen-Thea Drogoreanu din București, text care urmează să fie montat şi să aibă premiera în anul 2020, pe scena Teatrului Excelsior”, se arată în comunicatul teatrului.

Textele înscrise vor fi jurizate de profesioniști din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori şi critici de teatru). În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea următoare și care va intra apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.

Până în 30 martie pot fi înscrise textele în concurs, urmând ca – în 27 aprilie – să se anunțe titlurile care intră în finală.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.
Sursă informații și foto: Teatrul Excelsior

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.