”Dramatique”, trupa de teatru a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, a avut ieri primul spectacol.

Cum s-a născut trupa de teatru ”Dramatique” a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie? Datorită școlii online…

Explică pentru eZiarultău.ro prof. Iolanda Sztrelenczuk: ”La reîntoarcerea în şcoală, efectele provocate de lipsa contactului social şi petrecerea unui timp îndelungat în mediul virtual au fost vizibile. I-am descoperit pe elevi mai retraşi. Cu mult mai puţină încredere în forţele proprii. Pentru că evaluarea în mediul virtual a permis obţinerea unor calificative mari cu mai puţin efort, motivaţia elevilor pentru a învăţa a scăzut semnificativ. Astfel, s-a impus gândirea unor activităţi care să fie atractive pentru elevi. Să le formeze atitudini pozitive faţă de şcoală şi faţă de actul educativ, să îi ajute să îşi dezvolte frumos personalitatea”.

Și așa a apărut proiectul ”Magia teatrului”. Care a beneficiat de finanțare din partea Consiliului Județean Maramureș în urma depunerii unei aplicații în cadrul apelului de proiecte cu finanțare nerambursabilă pentru domeniul Cultură 2021. Iar în cadrul proiectului a fost înființată trupa de teatru ”Dramatique” a Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie.

Ieri, ”Dramatique” a susținut primul spectacol. La Casa de Cultură din Baia Sprie. Coordonați de profesor Mihaela-Elena Smiedt, elevii au prezentat o adaptare după ”Nu te juca cu dracul” de Iacob Negruzzi şi „Scene din viaţa noastră”, care abordează problema bullying-ului în mediul şcolar. Protagoniști și spectatori s-au bucurat de această primă experiență și așteaptă deja cu nerăbdare următoarea reprezentație.

Informații și foto: prof. Iolanda Sztrelenczuk – Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie

CITEȘTE ȘI:
4 maramureșeni, în finala concursului național ”Made for Europe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.