Homo Ludens

A zecea ediție a Festivalului pentru liceeni ”Teatrul, un joc al ideilor” a avut loc la Teatrul de Păpuși din Baia Mare. Șapte trupe au participat la eveniment, locul I fiind cucerit de ”Homo Ludens” de la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic.

Șapte trupe participante

Festivalul pentru liceeni ”Teatrul, un joc al ideilor” a ajuns în acest an la a zecea ediție. Au participat trupele: ”Masca” de la Liceul Teoretic ”Emil Racoviţă” Baia Mare (coordonator, prof. Tatiana Cauni) cu piesa ”Prințesa și porcarul”, de Andersen; ”Cuore” de la Liceul Teoretic ”Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare (profesori coordonatori, Onorica Tîrziu și Izabela Lorincz) cu piesa ”Pe strada lui Caragiale”, după I. L. Caragiale; ”Actori ai timpului” de la Liceul Tehnologic ”Ioachim Pop” din Ileanda (profesori coordonatori, Andreea Chiroban și Gabriela Mihiș) cu piesa ”Cântăreața cheală”, de Eugen Ionescu; ”Illusion” de la Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare (profesori coordonatori, Luminița Mara Lazin și Livia Buciuman, bibliotecar Alina Peter) cu piesa ”Din lumea lui Caragiale”, de I. L. Caragiale; ”Homo Ludens” de la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic (coordonator, prof. Crinela Borcut) cu piesa ”Regele moare”, de Eugen Ionescu.

Reprezentații online au susținut în festival trupa ”Actori de week-end” de la Liceul Tehnologic ”Simion Leonescu” din Luncavița – Tulcea (profesori coordonatori, Antoneta Împușcatu și Liviu Alexandru Iorga) și trupa ”Beyond Words – NB” de la Colegiul Național ”Gh. Munteanu Murgoci” Brăila (coordonator, prof. Gabriela Vasiliu) cu piesa ”Ploaia se ascunde-n melci”, de Maria Oprea și Nicolae Băciuț.

Toate trupele premiate, multe distincții individuale

Locul I a fost câștigat de ”Homo Ludens” de la Colegiul Economic ”Pintea Viteazul” din Cavnic. Pe locul II s-au clasat trupele ”Masca”, ”Cuore”, ”Actori de Week-end” și ”Beyond Words”. Locuri III au obținut ”Illussion” și ”Actori ai timpului”.

Au fost acordate mai multe premii individuale. Premiul juriului a revenit Adrianei Andronic (”Masca”). Pentru roluri feminine principale au fost premiate Patricia Bene (”Șotron”) și Ana Maria Elena Varga (”Actori ai timpului”). În roluri feminine secundare s-au evidențiat Rahela Petrovan (”Masca”), Antonia Criste (”Cuore”) și Alexia Libotean (”Illusion”). Pentru partiturile principale masculine au fost premiați Rareș Aheorghiesei (”Masca”) și Alexandru Nan (”Homo Ludens”). Răzvan Blaga (”Cuore”), Ianis Dancili (”Homo Ludens”), Albertina Kovacs (”Illusion”), Ionuț Ciolte (”Cuore”), Silvio Cherecheș (”Masca”) și Ruben Daniel Pop (”Actori ai timpului”) s-au distins în partituri secundare.

”A fost cu mulți adolescenți, cu multe premii, cu replici improvizate, cu decor minunat, cu profesori implicați, cu prieteni și părinți faini în sală, cu piese de teatru din repertoriul lui Caragiale, Eugen Ionescu, Ch. Andersen, cu multă bucurie, cu câteva ore bune de artă, cu multe felicitări din partea noastră, a organizatorilor, pentru această dupămasă care ne-a încărcat sufletul de frumos”, scrie prof. Tatiana Cauni la final de eveniment.

Organizatori: Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Baia Mare, Inspectoratul Școlar Maramureș, Asociația ”Comunicați prin noi”.

Sursă informații și foto: Trupa Masca

CITEȘTE ȘI:
Trupa ”Reverența” din Baia Mare, locul I la Festivalul de teatru ”Masca”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.